Ο ύπνος…αδυνατίζει;

By  |  0 Comments

Ποια γυναίκα δεν θα ήθελε να είχε από φύση της ένα καλλίγραμμο σώμα; Πόσες φορές σας έχει τύχει να ξεφυλλίζετε περιοδικά και να βλέπετε μοντέλα με αδύνατο σφριγηλό σώμα; Σίγουρα παρά πολλές. Πώς όμως μπορείτε να το αποκτήσετε;Ο ύπνος μπορεί να σας βοηθήσει…

Ο ύπνος σε συνδιασμό με σωστή υγιεινή διατροφή και καθημερινή άσκηση, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Κι όμως…υπάρχει κι άλλος τρόπος και μάλιστα πολύ πιο ευχάριστος! Ο ύπνος. Κοιμηθείτε σωστά και τακτικά! Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν οι επιστήμονες, μετά από μελέτη που έγινε και διαπιστώθηκε ότι ο σωστός και ο τακτικός ύπνος βοηθάει μία γυναίκα να χάσει λίπος, δηλαδή τα παραπανίσια κιλά που την ταλαιπωρούν.
Στην έρευνα πήραν μέρος 300 γυναίκες ηλικίας 17-26 ετών. Όσες από αυτές ήταν συνεπείς στο θέμα του ύπνου, δηλαδή κοιμόντουσαν την ίδια ώρα κάθε βράδυ και ξυπνούσαν την ίδια κάθε πρωί, είχαν λιγότερο σωματικό λίπος. Αντίθετα, όσες γυναίκες κοιμόντουσαν λιγότερες από 6,5 ώρες ύπνου ή παραπάνω από 8,5 είχαν μεγαλύτερο σωματικό λίπος.
Πώς εξηγείται αυτό επιστημονικά;

Οι ορμόνες που σχετίζονται με την όρεξη επηρεάζονται όταν διαταραχθεί το βιολογικό ρολόι, με αποτέλεσμα οι γυναίκες να τρώνε περισσότερο.
Πάντως τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης έρευνας είναι σημαντικά, καθώς είναι η πρώτη φορά που υπάρχει συσχετισμός ανάμεσα στον ύπνο και την συσσώρευση λίπους. Κοιμηθείτε λοιπόν…κι αδυνατίστε!

Comments

comments

x
Please "like" us