Παιδί και αλλεργίες. Πως θα αντιμετωπίσεις…όσα φέρνει η άνοιξη!

By  |  0 Comments

Τα παιδιά την περίοδο της άνοιξης είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα και επιρρεπή στις αλλεργίες. Υπάρχουν όμως τρόποι για να προλάβουμε τα συμπτώματα που τα ταλαιπωρούν και να μην φτάσουμε στο στάδιο οπου θα είναι απαραίτητη η παρεμβαση γιατρού και η χορήγηση φαρμακευτικής αγωγής.

Κατά τη διάρκεια αυτων των μηνών,μπορεί να εκδηλωθεί στα παιδιά αλλεργικό άσθμα.Το συγκεκριμένο,τους προκαλεί βήχα και δυσκολία στην αναπνοή μετά απο την επαφή τους με φυτά. Επίσης,η επαφή με φυτά,δημιουργεί συχνά αλλεργικά εξανθήματα που δημιουργούν πρήξιμο και έντονη φαγούρα.Πολύ συχνό φαινομενο είναι και το αλλεργικό άσθμα,το οποίο προκαλείται από τους ίδιους λόγους και προκαλεί δυσκολία στην αναπνοή.

Tι μπορούμε όμως να κάνουμε προκειμένου να προστατεύσουμε τα παιδιά από τα ενοχλητικά αυτά συμπτώματα;

1.Μην απλώνεις τα ρούχα έξω. Κατα κανόνα,την άνοιξη φυσάει κι αυτό δεν είναι καθόλου καλό για τα ρούχα που στεγνώνουν έξω. Βρες έναν απομονωμένο χώρο στο σπίτι ώστε να μην εισπνέουν τα παιδιά αλλα και οι ενήλικες τα βαριά αρώματα των απορρυπαντικών και άφηνε τα ρούχα να στεγνώνουν εκεί.

2.»Κάλυψε» το παιδί όσο το δυνατόν περισσότερο. Παρά τις υψηλές θερμοκρασίες τους ανοιξιάτικους μήνες,το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να ντύνεις το παιδί…από την κορφή μέχρι τα νύχια! Διάλεξε ρούχα με ελαφριά υφάσματα αλλα μακριά μανίκια.Μην αφήνεις το παιδί να βγαίνει έξω χωρίς κάλτσες μιας και,ακόμη και η επαφή του με το γκαζόν,μπορεί να του δημιουργήσει κάποια αλλεργία.

3.Κλείσε τα παράθυρα. Κλείσε τα παράθυρα του αυτοκινήτου εάν περνάς από περιοχές με πυκνή βλάστηση,κλείσε τα παραθυρα του σπιτιού εάν ζεις σε ισόγειο η μονοκατοικία με κήπο και απέφυγε,ακόμη και με τα πόδια,τις διαδρομές που έχουν δέντρα,φυτά ή γκαζόν.

 

Σε περίπτωση που το παιδί έχει ήδη εκδηλώσει κάποιο από τα παραπάνω συμπτώματα,η πρόληψη δεν βοηθάει και χρειάζεται η παρέμβαση ειδικού.

Comments

comments

x
Please "like" us