Πόσο ασφαλές είναι το ταξίδι με αεροπλάνο κατα τη διάρκεια εγκυμοσύνης;

By  |  1 Comment

Πολλές γυναίκες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους, τυχαίνει να θέλουν να ταξιδέψουν με αεροπλάνο. Πόσο επικίνδυνο όμως μπορεί να είναι ένα τέτοιο ταξίδι και από ποιους παράγοντες εξαρτάται;

Αμερικανοί επιστήμονες δίνουν τις δικές τους συμβουλές, για το τι πρέπει να λαμβάνει υπόψη της μία γυναίκα σε περίπτωση εγκυμοσύνης, όταν πρέπει να ταξιδέψει.
Γενικά το ταξίδι με αεροπλάνο θεωρείται ασφαλής για γυναίκες που έχουν ήρεμη εγκυμοσύνη, χωρίς επιπλοκές.

Η πιο ασφαλής χρονική περίοδος που μπορεί να ταξιδέψει, είναι στα μέσα της εγκυμοσύνης, μεταξύ της 14ης και 28ης εβδομάδας.

Έτσι, ελαχιστοποιείται ο κίνδυνος αποβολής.
Οι οδηγίες για τις γυναίκες που βρίσκονται στη περίοδο της εγκυμοσύνης τους ποικίλουν, λένε οι ειδικοί.
Η επιλογή του καθίσματος θα πρέπει να γίνει προσεχτικά και θα πρέπει να είναι άνετο.
Καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού, η ζώνη του καθίσματος θα πρέπει να είναι δεμένη.                                                       Μάλιστα να είναι στερεωμένη κάτω από την κοιλιά της εγκύου και στην αρχή των μηρών.

Καλό θα ήταν ,εάν δεν υπάρχουν αναταράξεις στο αεροπλάνο, η έγκυος να περπατήσει στο διάδρομο.                   Στην περίπτωση που υπάρχουν αναταράξεις, μπορεί η γυναίκα στη θέση της να κουνάει                                                 τους αστραγάλους της και τα πέλματά της.

Η κατανάλωση υγρών, όπως νερού και χυμών βοηθάει στην αναπνευστική λειτουργία, αφού η χαμηλή υγρασία στην καμπίνα μπορεί να προκαλέσει και αφυδάτωση.
Αυτές είναι οι πιο σημαντικές οδηγίες που δίνουν οι γιατροί στις γυναίκες που βρίσκονται στην περίοδο εγκυμοσύνης, αλλά επειδή κάθε εγκυμοσύνη είναι διαφορετική θα πρέπει να είναι πάντα σε επικοινωνία με τον γιατρό τους

Comments

comments

x
Please "like" us