Προσοχή: Αυτές είναι οι δίαιτες που κάνουν κακό στην υγεία

By  |  0 Comments

Πολλές δίαιτες είναι επικίνδυνες και αρκετοί είναι αυτοί που δεν το γνωρίζουν. Μάλιστα οι δίαιτες του διαδικτύου είναι οι χειρότερες και καλό είναι αν είσαι σε περίοδο που θέλεις να χάσεις κάποια κιλά, να επισκεφθείς έναν ειδικό κι όχι να κάνεις απερίσκεπτα ό,τι δεις γραμμένο. Κάθε οργανισμός είναι ξεχωριστός και έχει τις δικές του ανάγκες. Εμείς σήμερα θα σου αποκαλύψουμε ποιες δίαιτες είναι βλαβερές για την υγεία.

Οι δίαιτες με τροφές χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά που στοχεύουν στο να μειώσουν τη χοληστερόλη, έχουν «καταστροφικές συνέπειες για την υγεία», προειδοποιεί μια οργάνωση για την υγεία και την διατροφή στην Μεγάλη Βρετανία.

Η έκθεση υποστηρίζει επίσης ότι πρέπει να αποφεύγεται η ζάχαρη, ότι οι άνθρωποι θα πρέπει να σταματήσουν την καταμέτρηση θερμίδων και ότι θα πρέπει να απορρίψουν επίσης την ιδέα ότι η άσκηση μπορεί να βοηθήσει να «ξεπεραστεί μια κακή διατροφή».

«Ακολουθώντας μια διατροφή με πλούσια σε πλήρη λιπαρά γαλακτοκομικά – όπως το τυρί, το γάλα και το γιαούρτι – μπορεί να μειώσει πραγματικά την πιθανότητα παχυσαρκίας», γράφουν οι συντάκτες της μελέτης, ενώ συμπληρώνουνν ότι: «Τα πιο φυσικά και θρεπτικά τρόφιμα που έχουμε στην διάθεση μας- το κρέας, τα ψάρια, τα αυγά, τα γαλακτοκομικά προϊόντα, οι ξηροί καρποί, οι σπόροι, το ελαιόλαδο, το αβοκάντο – όλα περιέχουν κορεσμένα λιπαρά. Η συνεχιζόμενη δαιμονοποίηση του φυσικού λίπους οδηγεί τους ανθρώπους μακριά από τροφές που είναι εξαιρετικά θρεπτικές και πραγματικά υγιεινές».

Comments

comments

x
Please "like" us