Συμβουλές υγείας για να κάνεις σολάριουμ με ασφάλεια

By  |  0 Comments

Το σολάριουμ έχει κατηγορηθεί κατά καιρούς για καρκίνο του δέρματος. Φυσικά για το ίδιο πράγμα έχει κατηγορηθεί και η πολύωρη έκθεση στον ήλιο. Ωστόσο και στις δυο περιπτώσεις καλό είναι να τηρούμε τους κανόνες ασφαλείας προκειμένου να προστατέψουμε το δέρμα μας από τις βλαβερές ακτίνες. Αν θέλεις να κάνεις σολάριουμ, οι ειδικοί συνιστούν τα παρακάτω.
1. Δεν πρέπει να κάνεις σολάριουμ, σε περίπτωση που ακολουθείς κάποια αγωγή με αντιβιοτικά, φάρμακα για υψηλή αρτηριακή πίεση ή αν παίρνεις κάποια αγωγή για σπυράκια.

2. Χρησιμοποίησε λοσιόν μαυρίσματος πολύ καλής ποιότητας την οποία μπορείς να προμηθευτείς από τα αντίστοιχα καταστήματα. Άπλωσέ τη κρέμα μία ή δύο ώρες πριν από κάθε συνεδρία μαυρίσματος και να απορροφηθεί από την επιδερμίδα ομοιόμορφα και να έχεις καλύτερα αποτελέσματα.

3. Κάποιοι τύποι δέρματος ιδιαίτερα λευκοί δεν επιτρέπεται να μπαίνουν σε αυτή τη διαδικασία. Τα ανοιχτόχρωμα δέρματα είναι πολύ ευαίσθητα, τόσο στο τεχνητό μαύρισμα όσο και στην ηλιοθεραπεία.

4. Ξεκίνα τις συνεδρίες μαυρίσματος με λίγα λεπτά κάθε φορά. Μην κάνεις πάνω από 7 λεπτά. Αυτό θα το συζητήσεις και με τον ειδικό.

5. ‘Αν δεν έχεις το ροζ χρώμα του καμένου, μπορείς να ξαναμπείς στο σολάριουμ μέσα σε 24 με 48 ώρες αλλά για λίγα μόνο λεπτά.

Comments

comments

x
Please "like" us