Συνταγή για ελαφριά μους βανίλιας!

By  |  0 Comments

Είναι πολύ νόστιμα τα χριστουγεννιάτικα γλυκά αλλά από σήμερα θα πρέπει να τα ελαττώσουμε. Γι’ αυτό σας προτείνουμε να φτιάξετε μία ελαφριά μους βανίλιας, αντί να φάτε μελομακάρονα και κουραμπιέδες!

ΥΛΙΚΑ:

  • 4 ασπράδια αβγών
  • 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 1/2 κιλό κρέμα σαντυγί
  • λίγη βανίλια
  • λίγο αλάτι
  • λευκή σοκολάτα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  1. Αφήνετε τα ασπράδια έξω από το ψυγείο για μια ώρα και τα χτυπάτε στο μπολ του μίξερ με ελάχιστο αλάτι.
  2. Τα αφήνετε να χτυπηθούν δυνατά μέχρι να ασπρίσουν και να πήξουν. Ρίχνετε σταδιακά τη ζάχαρη.
  3. Προσθέτετε στη μαρέγκα την κρέμα σαντιγί και τη βανίλια και ανακατεύετε ελαφρά το μείγμα.
  4. Το βάζετε σε φόρμα και το αφήνετε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει. Το στολίζετε με τρίμμα από λευκής σοκολάτας ή γαρνιρισμένο με φρούτα και με σιρόπι από κεράσι ή βατόμουρο.

Comments

comments

x
Please "like" us