Συνταγή για γρήγορη σπανακόπιτα χωρίς φύλλο!

By  |  0 Comments

Η σπανακόπιτα είναι από τις αγαπημένες μας πίτες. Για πρωινό, μεσημεριανό ή ορεκτικό, η σπανακόπιτα είναι σίγουρα ένα φαγητό που αρέσει σε όλους! Τώρα, μπορείτε να τη φτιάξετε εύκολα και γρήγορα στο σπίτι χωρίς να χρησιμοποιήσετε φύλλο.

spina

ΥΛΙΚΑ:
• 5 αυγά
• 1/2 κιλό τυρί
• 1 φλ.τσ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
• 1 φλ.τσ. ελαιόλαδο
• 1 πράσο
• 750 gr σπανάκι
• αλάτι
• πιπέρι
• 4 φλ.τσ. αλεύρι μπλε
• νεράκι όσο σηκώσει

spi

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Πλένουμε το σπανάκι το κόβουμε και το αλατίζουμε ελαφρώς. Το τρίβουμε με τα χέρια και το στραγγίζουμε για να φύγουν τα υγρά του.
2. Τεμαχίζουμε το πράσο (μόνο το άσπρο μέρος) τη φέτα και τα προσθέτουμε στο σπανάκι, μαζί με τρία αυγά ελαφρώς χτυπημένα και το μισό λάδι.
3. Σε μία λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, τα δύο αυγά, το υπόλοιπο λάδι, πιπέρι και τα ανακατεύουμε για να γίνουν ένας παχύρρευστος χυλός, προσθέτοντας όσο νεράκι χρειαστεί (περίπου μισό φλιτζάνι τσαγ.)
4. Σε ταψί Ν36 (λαδωμένο) βάζουμε το μισό χυλό κάτω, απλώνουμε πάνω το σπανάκι και το καλύπτουμε με τον υπόλοιπο χυλό. Πασπαλίζουμε με την κεφαλογραβιέρα.
5. Ψήνουμε στους 170° Κελσίου με αέρα για μία ώρα.

 

Καλή απόλαυση!

 

Comments

comments

x
Please "like" us