Συνταγή για σπιτικά κρακεράκια βρώμης

By  |  0 Comments

Tα κράκερ είναι πολύ υγιεινά κι αν μάλιστα περιέχουν βρώμη είναι κατάλληλα για διατροφή. Να πώς θα τα φτιάξετε μόνες σας στο σπίτι!

ΥΛΙΚΑ

  • 60 γρ. νιφάδες βρώμης
  • 70 γρ. νιφάδες βρώμης, αλεσμένες σε μπλέντερ
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/4 της κούπας νερό
  • αλάτι
  • μυρωδικά ή μπαχαρικά κατά βούληση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Με ένα κουτάλι ανακατεύουμε μέσα σε ένα μπώλ όλα τα υλικά. Σκεπάζουμε το μπωλ με μεμβράνη και το αφήνουμε για 10 λεπτά (για να φουσκώσει η βρώμη).
  2. Ζυμώνω ελαφρά τα υλικά, να γίνει μία μπάλα. Αν χρειαστεί ψεκάζουμε λίγο νερό (μπορούμε να το κάνουμε, τινάζοντας πάνω από την ζύμη το νερό από τα δάκτυλά μας, που έχουμε βουτήξει σε μια κούπα).
  3. Παίρνουμε λίγη-λίγη την ζύμη και την ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο (με πλάστη ή, πιο απλά, πατώντας την ζύμη με το χέρι μας). Με κουπ πατ κόβουμε τα κρακεράκια (1 ή 2 την φορά) στα σχέδια που θέλουμε και τα μεταφέρουμε στην λαμαρίνα του φούρνου, στην οποία έχουμε στρώσει λαδόκολλα (αν χρειαστεί βοηθάμε με μια σπάτουλα ή ένα μαχαίρι).
  4. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για 20 λεπτά. Μένουν άσπρα και δεν ροδίζουν. Τα μεταφέρουμε σε σχάρα, προκειμένου να κρυώσουν, και μετά τα διατηρούμε σε μεταλλικό κουτί.

Comments

comments

x
Please "like" us