Συνταγή για σπιτικό ψωμί με 5 υλικά!

By  |  0 Comments

Το σπιτικό ψωμί είναι άλλο πράγμα. Οι γιαγιάδες ήξεραν να το φτιάχνουν και μάλιστα ήταν πολύ υγιεινό. Εμείς λοιπόν σήμερα σας προτείνουμε να το φτιάξετε στο σπίτι χρησιμοποιώντας μόνο 5 υλικά.

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γραμμαρια αλευρι για ψωμι
  • 1 φακελακι μαγια ξερη
  • 1 κοφτο κουταλακι αλατι
  • 1 κοφτο κουταλακι ζαχαρη
  • χλιαρο νερο οσο χρειαστει (εχετε 1 λιτρο ετοιμο για παν ενδεχομενο)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  1. Κοσκινιζουμε το αλευρι.
  2. Σε ενα ποτηρακι ή μπολακι βαζουμε τη μαγια, το αλατι και τη ζαχαρη με λιγο χλιαρο νερο, ισα ισα να διαλυθουν ολα, και μετα ριχτε το στη λεκανιτσα που εχετε το αλευρι.
  3. Προσοχη: η λεκανιτσα να ειναι παντα πλαστικη για να κραταει τη θερμοτητα.
  4. Κανουμε μια λακουβιτσα στη μεση της λεκανης και ριχνουμε σιγα σιγα χλιαρο νερο και ζυμωνουμε.
  5. Θα ριξετε νερο τοσο ωστε να μην εχει μεινει αλευρι, να μην ειναι πολυ σκληρο, αλλα και να μην κολλαει στα χερια σας.
  6. Αφηνουμε στη λεκανη 1 ωρα να φουσκωσει το ζυμαρι.
  7. Σε ενα βαθυ ταψι, βαζουμε μια λαδοκολλα και το ζυμαρι μας.
  8. Προσοχη: Οταν το βγαλετε απο τη λεκανη, μη το ζυμωσετε πολυ και ξεφουσκωσει. Στρωνουμε καλα στο ταψι, το σκεπαζουμε με ενα πανι και απο πανω μια κουβερτουλα ή χοντρη ζακετουλα και αφηνουμε σε ζεστο χωρο αλλη μια ωρα.
  9. Ψηνουμε σε δυνατο φουρνο 45 λεπτα.
  10. Το βγαζουμε απο τη λαδοκολλα και το αφηνουμε πανω σε μια σχαρα να κρυωσει.

Comments

comments

x
Please "like" us