Συνταγή για την πιο νόστιμη σπιτική καρυδόπιτα της γιαγιάς!

By  |  0 Comments

Η καρυδόπιτα είναι από τα πιο ωραία γλυκά. Μπορεί να θέλει λίγο παραπάνω κόπο να φτιαχτεί στο σπίτι σε σύγκριση με άλλα γλυκά, εμείς όμως σας προτείνουμε να τη φτιάξετε.

ΥΛΙΚΑ:

Για την καρυδόπιτα:

  • 10 αυγά
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού καρυδόψυχα
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
  • 1 κουταλιά του γλυκού σόδα
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 1 μπέκιν
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
  • 2 κουταλιές της σούπας τριμμένη κουβερτούρα

Για το σιρόπι:

  • 2 ποτήρια ζάχαρη
  • 1 ποτήρι νερό
  • 1 βανίλια
  • 1 ξυλαράκι κανέλας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  1. Χτυπάμε τη ζάχαρη με τους κρόκους
  2. Χτυπάμε τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα
  3. Ρίχνουμε τη μαρέγκα μέσα στο μείγμα με τη ζάχαρη και τους κρόκους
  4. Στη συνέχεια ρίχνουμε τη φρυγανιά, την καρυδόψιχα και το μπέκιν ανακατεύοντας σε χαμηλή ένταση
  5. Τέλος ρίχνουμε το κονιάκ με τη σόδα τη οποία έχουμε διαλύσει μέσα στο κονιάκ
  6. Βουτυρώνουμε το ταψί και πασπαλίζουμε με λίγη φρυγανιά
  7. Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί
  8. Ψηνουμε στους 180 βαθμούς κελσίου για μισή ωρα περίπου
  9. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι και όταν ψηθεί η καρυδόπιτα και κρυώσει λίγο την σιροπιάζουμε με προσοχή

Comments

comments

x
Please "like" us