Σπιρουλίνα: Αυτά τα ευεργετικά οφέλη σίγουρα ΔΕΝ τα γνωρίζεις!

By  |  0 Comments

Θεωρείται το καλύτερο φυσικό συμπλήρωμα διατροφής κι όχι άδικα! Η σπιρουλίνα δεν πρέπει να λείπει από κανένα σπίτι! Για όσες από εσάς δεν γνωρίζεται από που προέρχεται σας έχουμε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες. Πρόκειται για ένα φύκι του γλυκού νερού, πλούσιο σε βιταμίνες, μέταλλα και ανιοξειδωτικά, ενώ θεωρείται εξαιρετική πηγή φυτικής πρωτεΐνης υψηλής βιολογικής ποιότητας (60-70% περιεκτικότητα).

Πού βοηθάει; 

Χαρίζει τόνωση, ευεξία και ενέργεια, ενώ μπορεί μακροπρόθεσμα και λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε αμινοξέα να βοηθήσει στο αδυνάτισμα, τη μείωση της όρεξης και την ενδυνάμωση του μυικού ιστού. Φυσικά η δοσολογία της εξαρτάται από τις ανάγκες του κάθε οργανισμού και καλό είναι να συμβουλευτείς τον φαρμακοποιό σου ή κάποιον ειδικό που εμπιστεύεσαι.

spirilonia

Πώς να το χρησιμοποιήσεις: 

Καλό είναι η λήψη της σπιρουλίνας να γίνεται τουλάχιστον 1 ώρα πριν ή μετά το φαγητό για την καλύτερη απορρόφησή της. Για καλύτερα αποτελέσματα και για να μην υπάρξουν προβλήματα, επικοινωνήστε με το γιατρό σας ο οποίος γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα τον οργανισμό σας και τις ανάγκες του.

Έχει παρενέργειες;

Η λήψη της θεωρείται γενικά ασφαλής, ακόμα και από άτομα με υπερθυρεοειδισμό αφού δεν περιέχει ιώδιο. Καλό είναι να μην καταναλώνεται σε μεγάλες ποσότητες από άτομα που έχουν ιστορικό νεφρολιθίασης.

Comments

comments

x
Please "like" us