Θέλεις να αναπτερώσεις το πεσμένο ηθικό σου; Φάε αυτές τις τροφές

By  |  0 Comments

Υπάρχουν στιγμές στη ζωή σου που νιώθεις ότι το ηθικό σου έχει φτάσει ίσα με το πάτωμα. Τι κάνεις γι’ αυτό; Το πρώτο πράγμα που σίγουρα κάνεις ασυναίσθητα, είναι να κλείνεσαι στο σπίτι και να βυθίζεσαι στη θλίψη. Μέγα λάθος. Ρίξ’ το στο φαί! Ναι σωστά διάβασες. Υπάρχουν μάλιστα τρεις φορές που αποδεδειγμένα, σου αναπτερώνουν το ηθικό!

  • Μαύρη σοκολάτα. Η ζάχαρη, διεγείρει τη σεροτονίνη, τα λιπαρά και η φαινυλαιθυλαμίνη που περιέχει, η οποία προκαλεί έκκριση ενδορφινών, προκαλούν την «απόλυτη ευτυχία του εγκεφάλου», όπως την ονομάζουν οι ειδικοί.

mayri

  • Καρύδια. Μελέτες που έχουν γίνει πρόσφατα, συνέδεσαν την ευτυχία με τους συγκεκριμένους ξηρούς καρπούς. Στην πρώτη μελέτη οι άνθρωποι με χαμηλότερα επίπεδα Ω-3 στο αίμα τους ήταν πιο πιθανό να εμφανίσουν συμπτώματα κατάθλιψης και να έχουν πιο απαισιόδοξη στάση απέναντι στη ζωή. Μάλιστα σε άλλη μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ βρέθηκε ότι τα λιπαρά οξέα Ω-3 και η ουριδίνη μπορεί να ενισχύσουν την επικοινωνία μεταξύ των νευρώνων σε βασικές περιοχές του εγκεφάλου.

karidia

  • Σπανάκι. Γίνε κι εσύ Ποπάυ! Μελέτη στην επιθεώρηση Journal of Nutrition έδειξε ότι οι άνθρωποι που κατανάλωναν το λιγότερο φυλλικό οξύ είχαν 67% περισσότερες πιθανότητες να υποφέρουν από κατάθλιψη.

Comments

comments

x
Please "like" us