Τι πρόβλημα μπορεί να αντιμετωπίσει ένα παιδί με την τρίχα της γάτας; Οι ειδικοί απαντούν

By  |  0 Comments

H τρίχα της γάτας είναι κάτι που τρομοκρατεί μερικούς γονείς και θεωρούν ότι μπορεί να βλάψει το παιδί τους. Ποια είναι η απάντηση των ειδικών όμως στο ερώτημα: Τι πρόβλημα μπορεί να αντιμετωπίσει ένα παιδί με την τρίχα της γάτας; Καμία.

Γενικά αυτή η προκατάληψη εναντίον των ζώων, δεν έχει βάση. Είναι επειδή τα παιδιά τα προσέχουμε να είναι καθαρά, τους μαθαίνουν οι γονείς κανόνες υγιεινής, οπότε είναι πολύ εύκολο να μάθουμε σε ένα παιδί ότι χαιδεύοντας ένα ζώο, ένα αδέσποτο ας πούμε που δεν το ξέρουμε, μετά πάμε και πλένουμε τα χέρια μας, πριν καθήσουμε να φάμε. Αυτό είναι κάτι το οποίο διδάσκεται. Η κλασσική ατάκα της γιαγιάς, θα κολλήσει κάτι από τον σκύλο ή τη γάτα, αντιστρέφεται με το ότι τα παιδάκια κολλάνε πιο εύκολα πράγματα από τους ανθρώπους που καλοπροαίρετα οι άμεσοι συγγενείς τα αγκαλιάζουν και τα φιλάνε. Πηγαίνουν στον παιδικό σταθμό πατάνε το πόδι τους και την επόμενη στιγμή μπορεί να είναι άρρωστα. Ο σκύλος κι η γάτα δεν «προσφέρουν» κάτι τέτοιο. Και μάλιστα οι Αμερικανοί έχουν αποδείξει ότι η επαφή της γάτας με παιδιά που έχουν άσθμα, μειώνει τις κρίσεις άσθματος, το οποίο είναι οξύμωρο.

»Το θέμα είναι στην Ελλάδα για να πείσουμε τον άλλον ότι το ζώο δεν είναι μια επικίνδυνη μονάδα, ένας εν δυνάμει κίνδυνος μέσα στο σπίτι, είναι πολύ δύσκολο. Έχουν συμβεί τραγικά περιστατικά με την έλευση ενός μωρού να φεύγει το ζώο. Ή να το παρατούν το ζώο, να το αφήνουν στην τύχη του. είναι μεγάλο πρόβλημα αυτό», επισημαίνουν οι ειδικοί.

Comments

comments

x
Please "like" us