Βρήκες νεογέννητο γάτακι; Μάθε πόσο γάλα χρειάζεται!

By  |  0 Comments

Πολλοί από μας που βρίσκουμε νεογέννητα γατάκια στο δρόμο και θέλουμε να τα ταίσουμε, νομίζουμε ότι επειδή είναι πολύ μικρά χρειάζονται συνέχεια φαγητό. Αυτό φυσικά είναι μεγάλο λάθος!

Η ημερήσια ποσότητα που πρέπει να λαμβάνουν είναι ελάχιστη (αναγράφεται στη συσκευασία). Συνήθως αρκούν ημερησίως 30ml (2 κουταλιές της σούπας) αραιωμένης φόρμουλας (σύμφωνα με τις οδηγίες παρασκευής) για κάθε εκατό γραμμάρια βάρους του ζώου (όσο περίπου ζυγίζει ένα νεογέννητο γατάκι) την πρώτη εβδομάδα. Μοιράζουμε την ποσότητα σε 8-10 γεύματα τα οποία δίνουμε στο ζωάκι ανά 2-3 ώρες. Για τα γατάκια, τη δεύτερη βδομάδα ζωής υπολογίζουμε περίπου 55ml καθημερινά και για τα κουτάβια 15-20ml ανά 100 γραμμάρια βάρους τα οποία μοιράζουμε σε 6-8 γεύματα.

Όσον αφορά στο γάλα που θα τους δώσουμε;

Το φαγητό είναι χλιαρό «γάλα» – φόρμουλα (σε σκόνη, για κουτάβια & γατάκια), σερβιρισμένο στους 38 βαθμούς. Αν είναι αδύνατον να βρούμε το ειδικό προϊόν προτιμούμε το γάλα – φόρμουλα (σκόνη) για ανθρώπινα μωρά από ότι ελαφρώς αραιωμένο εβαπορέ (ελαφριά αραίωση με χλιαρό νερό σε αναλογία περίπου 3:1) ή κατσικίσιο και αποφεύγουμε το φρέσκο παστεριωμένο αγελαδινό γάλα.

Οι σκόνες είναι πιο θρεπτικές και κατάλληλες για το ευαίσθητο πεπτικό σύστημα των νεογέννητων. Φροντίζουμε να τις δυαλύουμε καλά

Comments

comments

x
Please "like" us